KRUSZWICA Olej z Esencją Masła

Powrót

Współczesna gastronomia wymaga zastosowania innowacyjnych składników. W obróbce termicznej ceni się wysoką stabilność i wydajność olejów roślinnych, jak również wyjątkowy smak masła. Te cechy łączy innowacyjny i uniwersalny produkt dla gastronomii – Olej z Esencją Masła.

Produkt charakteryzuje się piękną złocistą barwą i odpowiednią konsystencją uzyskaną z wysokiej jakości oleju rzepakowego i masła klarowanego bez udziału sztucznych zagęszczaczy. Wysoki punkt dymienia na poziomie 220 °C i wynikająca z niego stabilność daje duże pole manewru przy przygotowywaniu potraw, a dodatek masła klarowanego zapewnia wyśmienity smak. Olej z Esencją Masła sprawdza się w potrawach serwowanych na gorąco i na zimno, pieczonych, smażonych i duszonych warzyw, mięs, ryb i owoców morza.

Charakterystyka:

  • Wysoka stabilność i punkt dymienia w temperaturze do 220 °C
  • Znakomite walory smakowe
  • Brak sztucznych zagęszczaczy
  • Opakowanie: butelka 2 l
  • Należy przechowywać w suchym i ciemnym pomieszczeniu.

Więcej informacji na www.facebook.com/kruszwica.zgranyduet.