Olej surowy
Pozyskiwany w procesie tłoczenia nasion rzepaku. Stosowany w produkcji estrów metylowych wyższych kwasów tłuszczowych, nadaje się także do natłuszczania pasz oraz wykorzystania w dalszym procesie produkcji olejów jadalnych i margaryn.
Olej neutralizowany odszlamowany
Pozyskiwany z oleju surowego poddanego procesowi neutralizacji, w wyniku którego zostaje pozbawiony wolnych kwasów tłuszczowych i fosfolipidów. Stosowany głównie w produkcji biokomponentów i biopaliw.
Olej rzepakowy rafinowany
Produkt otrzymywany w wyniku rafinacji surowego oleju rzepakowego. Przeznaczony do dalszej produkcji spożywczej: majonezu, przetwórstwa rybnego i owocowo-warzywnego, pasztetów, wypieku ciastek i prażynek, a także do produkcji bio-paliw.
Olej słonecznikowy rafinowany
Produkt uzyskiwany w wyniku rafinacji surowego oleju słonecznikowego, stosowany głównie do produkcji spożywczej: masła, wypieku prażynek i orzeszków.
Olej palmowy rafinowany
Produkt uzyskiwany w wyniku rafinacji surowego oleju palmowego. Stosowany głównie w przemyśle spożywczym (margaryny, tłuszcze), przemyśle oleo-chemicznym oraz w ostatnim okresie jako surowiec do produkcji bio-paliw.