Maestra Puff Pastry Intenso

Powrót

Przeznaczona do ciast listkujących – francuskich i półfrancuskich. Zawiera skoncentrowane masło. Łączy w sobie cechy użytkowe margaryny do ciast listkujących ze smakiem i aromatem masła.

Efekt – intensywny maślany smak i aromat wypieków, doskonały efekt listkowania ciasta, odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku.

Charakterystyka:

  • Doskonała plastyczność.
  • Maślany smak i zapach.
  • Bez konserwantów i sztucznych dodatków.
  • Nie zawiera tłuszczów uwodornionych.
  • Tłuszcz palmowy z certyfikowanych plantacji MB.
  • Znakomicie nadaje się do obróbki ręcznej i mechanicznej.

Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temp.: 4-15 ℃.

OPAKOWANIE PALETA EURO OKRES PRZYDATNOŚCI OPTYMALNA TEMP. OBRÓBKI ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
10 kg (5 x 2 kg) 640 kg (64 kartony) 150 dni 20 – 22℃ 80%