Przeznaczona do ciast listkujących – francuskich i półfrancuskich. Zawiera skoncentrowane masło. Łączy w sobie cechy użytkowe margaryny do ciast listkujących ze smakiem i aromatem masła.
Efekt – intensywny maślany smak i aromat wypieków, doskonały efekt listkowania ciasta, odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku.
Charakterystyka:
- Doskonała plastyczność.
- Maślany smak i zapach.
- Bez konserwantów i sztucznych dodatków.
- Nie zawiera tłuszczów uwodornionych.
- Tłuszcz palmowy z certyfikowanych plantacji MB.
- Znakomicie nadaje się do obróbki ręcznej i mechanicznej.
Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temp.: 4-15 ℃.
OPAKOWANIE | PALETA EURO | OKRES PRZYDATNOŚCI | OPTYMALNA TEMP. OBRÓBKI | ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU |
---|---|---|---|---|
10 kg (5 x 2 kg) | 640 kg (64 kartony) | 150 dni | 20 – 22℃ | 80% |