Maestra Puff Pastry MB

Powrót

Cisto francuskie i podobne rodzaje cista muszą odznaczać się wyraźnym listkowaniem. Margaryna Maestra Puff Pastry MB to najwyższej jakości składnik, który zapewni odpowiednie właściwości tego typu wypiekom.

Margaryna nie zawiera konserwantów, ani sztucznych aromatów, jednocześnie zapewniając wypiekom wyjątkowy smak i aromat. Jej doskonała konsystencja ułatwia przygotowanie ciasta, wałkowanie bez pękania, a także pozwala z łatwością poddawać je obróbce ręcznej, bądź mechanicznej.

Charakterystyka:

  • Doskonałe wałkowanie ciasta
  • Dokładne listkowanie
  • Najlepsza plastyczność zapewniona w zakresie temp. 18 – 20 °C
  • Nadaje ciastu odpowiedni kształt
  • Doskonałe właściwości smakowe i zapach
  • Działanie przeciwutleniające – zawartości witaminy C i tokoferoli

Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temp.: 4-10 ℃.

OPAKOWANIE PALETA EURO OKRES PRZYDATNOŚCI OPTYMALNA TEMP. OBRÓBKI ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
10 kg (5 x 2 kg) 640 kg (64 kartony) 150 dni 20 – 22℃ 80%