Pan Max frytura płynna

Powrót

Pan Max frytura płynna to wydajne rozwiązanie do głębokiego smażenia. Produkt ma szerokie zastosowanie zarówno w daniach serwowanych na ciepło, jak i na zimno. Ryby, drób, mięso, owoce, morza, a z drugiej strony frytki, faworki, pączki i inne słodkie przekąski to tylko przykłady jego zastosowania.

Wysoki punkt dymienia i duża stabilność związana z częściowym uwodornieniem oleju rzepakowego sprawiają, że Pan Max frytura płynna to rozwiązanie jeszcze bardziej ekonomiczne. Neutralny smak pozwala w pełni cieszyć się walorami przyrządzanych z jej udziałem potraw.

Charakterystyka:

  • Wysoki punkt dymienia wynoszący 230 °C
  • Brak smaku i zapachu
  • Doskonała stabilność
  • Płynna forma oszczędzająca czas pracy.
KONSYSTENCJA W 20℃ ciekła
OPAKOWANIE 5 l
ŹRÓDŁO SUROWCA rzepak
OKRES PRZYDATNOŚCI 12 miesięcy
SAFA/MUFA/PUFA 7,6%/66,3%/25,7%
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS 0,4%