Tytan frytura stała

Powrót

Smażona żywność wysoko przetworzona i intensywnie przyprawiana, przygotowywana w dużych ilościach wymaga zastosowania sprawdzonego i bardzo wydajnego tłuszczu do głębokiego smażenia. Takie cechy posiada Tytan frytura stała.

Olej palmowy został tu częściowo uwodorniony, aby zwiększyć stabilność produktu w wysokich temperaturach i pozwolić na jego dłuższe wykorzystanie. Punkt dymienia podwyższa komfort pracy. Frytura w formie stałej o neutralnym zapachu i smaku nie zmienia walorów smakowych przygotowywanych potraw i przekąsek.

Charakterystyka:

  • Bardzo wysoka stabilność
  • Wysoki punkt dymienia frytury – aż 250 °C
  • Neutralny wobec potraw smak i zapach frytury
KONSYSTENCJA W 20℃ stała
OPAKOWANIE blok 10 kg
ŹRÓDŁO SUROWCA palma
OKRES PRZYDATNOŚCI 10 miesięcy
SAFA/MUFA/PUFA 57,3%/34%/6,7%
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS 2%