Smażona żywność wysoko przetworzona i intensywnie przyprawiana, przygotowywana w dużych ilościach wymaga zastosowania sprawdzonego i bardzo wydajnego tłuszczu do głębokiego smażenia. Takie cechy posiada Tytan frytura stała.
Olej palmowy został tu częściowo uwodorniony, aby zwiększyć stabilność produktu w wysokich temperaturach i pozwolić na jego dłuższe wykorzystanie. Punkt dymienia podwyższa komfort pracy. Frytura w formie stałej o neutralnym zapachu i smaku nie zmienia walorów smakowych przygotowywanych potraw i przekąsek.
Charakterystyka:
- Bardzo wysoka stabilność
- Wysoki punkt dymienia frytury – aż 250 °C
- Neutralny wobec potraw smak i zapach frytury
KONSYSTENCJA W 20℃ | stała |
---|---|
OPAKOWANIE | blok 10 kg |
ŹRÓDŁO SUROWCA | palma |
OKRES PRZYDATNOŚCI | 10 miesięcy |
SAFA/MUFA/PUFA | 57,3%/34%/6,7% |
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS | 2% |