Ten uniwersalny olej ma niezwykle szerokie zastosowanie w gastronomii, jak również przy produkcji wypieków. TOP Q olej słonecznikowy poddawany rafinacji powstaje wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanych nasion, co stanowi gwarancję jego jakości.
Ten rodzaj oleju przeznaczony jest przede wszystkim do dań serwowanych na zimno, w tym sałatek, sosów oraz dipów. Daniom rybnym pomaga natomiast osiągnąć idealne proporcje kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3. Kolejną zaletą produktu jest jego uniwersalne zastosowanie, ponieważ można z powodzeniem używać go również do potraw na ciepło, a także jako składnik wypieków.
Charakterystyka:
- Wszechstronne zastosowanie
- Delikatny i lekki smak
- Doskonale poprawia właściwości odżywcze dań rybnych
- Sprawdza się w wypiekach
Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
OPAKOWANIE | PALETA EURO | OKRES PRZYDATNOŚCI | OPTYMALNA TEMP. OBRÓBKI | ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU |
---|---|---|---|---|
5 l | 800l (160 x 5l) | 12 miesięcy | 20 – 22℃ | 100% |
10 l | 720 l (72 butelki) | 12 miesięcy | 20 – 22℃ | 100% |
1000 l | 1000 l (paletopojemnik) | 6 miesięcy | 20 – 22℃ | 100% |