Frytura o optymalnych walorach funkcjonalnych, rekomendowana do przyrządzania różnorodnych potraw w procesie wielokrotnego smażenia. Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco i na zimno, takich jak: ryby, owoce morza, drób, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzywa, pączki, faworki i inne wyroby cukiernicze wymagające smażenia na głębokim tłuszczu.
Charakterystyka:
- bardzo wysoka stabilność frytury zagwarantowana przez częściowe uwodornienie oleju rzepakowego,
- neutralny smak i zapach frytury nie zaburza smaku i zapachu smażonych potraw,
- wysoki punkt dymienia, powyżej 230℃, ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy
- Płynna forma ułatwia dozowanie, zapewnia oszczędność czasu i wygodę filtrowania w niskich temperaturach.
KONSYSTENCJA W 20℃ | ciekła |
---|---|
OPAKOWANIE | 5 l |
ŹRÓDŁO SUROWCA | rzepak |
OKRES PRZYDATNOŚCI | 12 miesięcy |
SAFA/MUFA/PUFA | 7,6%/66,3%/25,7% |
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS | 0,4% |