Pan Max frytura płynna

Powrót

Frytura o optymalnych walorach funkcjonalnych, rekomendowana do przyrządzania różnorodnych potraw w procesie wielokrotnego smażenia. Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco i na zimno, takich jak: ryby, owoce morza, drób, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzywa, pączki, faworki i inne wyroby cukiernicze wymagające smażenia na głębokim tłuszczu.

Charakterystyka:

  • bardzo wysoka stabilność frytury zagwarantowana przez częściowe uwodornienie oleju rzepakowego,
  • neutralny smak i zapach frytury nie zaburza smaku i zapachu smażonych potraw,
  • wysoki punkt dymienia, powyżej 230℃, ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy
  • Płynna forma ułatwia dozowanie, zapewnia oszczędność czasu i wygodę filtrowania w niskich temperaturach.
KONSYSTENCJA W 20℃ ciekła
OPAKOWANIE 5 l
ŹRÓDŁO SUROWCA rzepak
OKRES PRZYDATNOŚCI 12 miesięcy
SAFA/MUFA/PUFA 7,6%/66,3%/25,7%
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS 0,4%