Wyjątkowo trwały i wydajny w warunkach smażenia dużych ilości żywności mocno przyprawionej i silnie przetworzonej. Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco, mocno przyprawionych, takich jak: mięsa, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzywa, ryby.
Charakterystyka:
- Bardzo wysoka stabilność zapewniona przez częściowe uwodornienie rafinowanego oleju palmowego istotnie wydłuża czas użytkowania frytury,
- neutralny smak i zapach frytury nie zaburza smaku i zapachu smażonych potraw,
- wysoki punkt dymienia, powyżej 250℃, ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy.
KONSYSTENCJA W 20℃ | stała |
---|---|
OPAKOWANIE | blok 10 kg |
ŹRÓDŁO SUROWCA | palma |
OKRES PRZYDATNOŚCI | 10 miesięcy |
SAFA/MUFA/PUFA | 57,3%/34%/6,7% |
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS | 2% |