Maestro Gold frytura płynna

Powrót

Frytura płynna nowej generacji skomponowana na bazie dwóch olejów otrzymywanych ze słonecznika wysokooleinowego i rzepaku. Charakteryzuje się niespotykaną dotąd wydajnością i efektywnością, jednocześnie posiadając bardzo korzystny profil żywieniowy. Wysoki punkt dymienia zapewnia komfort pracy i ogranicza powstawanie uciążliwego zapachu podczas smażenia.

Maesto Gold to unikatowa kompozycja najwyższej jakości olejów roślinnych, bez tłuszczy uwodornionych, izomerów trans, konserwantów i GMO. Neutralny smak i zapach frytury podkreśla naturalne bogactwo aromatów i smażonych dań, natomiast płynna forma ułatwia i przyspiesza pracę.

Charakterystyka:

  • Bardzo wysoka odporność na zmiany zachodzące w tłuszczu podczas smażenia
  • Ponad 70% korzystnych dla zdrowia jednonienasyconych kwasów tłuszczowych
  • Wysoki punkt dymienia – powyżej 230℃
  • Wszechstronne zastosowanie
  • Wysokiej jakości oleje roślinne
  • Neutralny smak i zapach
  • Wygodna, płynna forma
  • Brak konserwantów, alergenów, izomerów trans i GMO
KONSYSTENCJA W 20℃ ciekła
OPAKOWANIE bag in box 10 l
PALETYZACJA 720 l (72 bag in box)
ŹRÓDŁO SUROWCA słonecznik wysokooleinowy, rzepak
OKRES PRZYDATNOŚCI 12 miesięcy
SAFA/MUFA/PUFA 8%/77%/14%
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS <1%