Qualito Plus frytura półpłynna

Powrót

Charakteryzująca się wszechstronnym zastosowaniem Qualito Plus frytura półpłynna to kolejna propozycja wysokiej jakości tłuszczu przeznaczonego do głębokiego smażenia. Produkt został przygotowany przede wszystkim na bazie oleju rzepakowego.

Frytura, dzięki wyjątkowej kompozycji składników ma podwyższoną odporność na zmiany zachodzące pod wpływem temperatury i odznacza się wysokim punktem dymienia, co zwiększa komfort jej wykorzystywania. Półpłynna konsystencja jest wygodnym rozwiązaniem.

Charakterystyka:

  • Punkt dymienia na poziomie 220 °C
  • Neutralny smak i zapach olejów roślinnych przekłada się na doskonały smak potraw
  • Wysoka stabilność o odporność na niekorzystne zmiany po podgrzaniu
  • Wygodna półpłynna forma
KONSYSTENCJA W 20℃ ciekła
OPAKOWANIE wiadro 10l, wiadro 20l
ŹRÓDŁO SUROWCA rzepak, palma
OKRES PRZYDATNOŚCI 12 miesięcy
SAFA/MUFA/PUFA 19%/58%/23%
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS <1%