Frytura płynna nowej generacji skomponowana na bazie dwóch olejów otrzymywanych ze słonecznika wysokooleinowego i rzepaku. Charakteryzuje się niespotykaną dotąd wydajnością i efektywnością, jednocześnie posiadając bardzo korzystny profil żywieniowy. Wysoki punkt dymienia zapewnia komfort pracy i ogranicza powstawanie uciążliwego zapachu podczas smażenia.
Maesto Gold to unikatowa kompozycja najwyższej jakości olejów roślinnych, bez tłuszczy uwodornionych, izomerów trans, konserwantów i GMO. Neutralny smak i zapach frytury podkreśla naturalne bogactwo aromatów i smażonych dań, natomiast płynna forma ułatwia i przyspiesza pracę.
Charakterystyka:
- Bardzo wysoka odporność na zmiany zachodzące w tłuszczu podczas smażenia
- Ponad 70% korzystnych dla zdrowia jednonienasyconych kwasów tłuszczowych
- Wysoki punkt dymienia – powyżej 230℃
- Wszechstronne zastosowanie
- Wysokiej jakości oleje roślinne
- Neutralny smak i zapach
- Wygodna, płynna forma
- Brak konserwantów, alergenów, izomerów trans i GMO
KONSYSTENCJA W 20℃ | ciekła |
---|---|
OPAKOWANIE | bag in box 10 l |
PALETYZACJA | 720 l (72 bag in box) |
ŹRÓDŁO SUROWCA | słonecznik wysokooleinowy, rzepak |
OKRES PRZYDATNOŚCI | 12 miesięcy |
SAFA/MUFA/PUFA | 8%/77%/14% |
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS | <1% |