Qualito Fry to frytura płynna, która łączy unikatowe korzyści oleju rzepakowego oraz stabilność oleju palmowego, gwarantując doskonałe efekty nawet przy długotrwałym smażeniu produktów słodkich i wytrawnych. Odpowiednia kompozycja surowców czyni ją jedną z najbardziej stabilnych frytur na rynku.
Charakterystyka:
- Wysoki punkt dymienia – powyżej 225°C
- Neutralny smak i zapach frytury
- Płynna forma ułatwiająca pracę i przyspieszająca filtrowanie
- Poręczna butelka pet 5 L, z wygodną rączką ułatwiająca dozowanie produktu
KONSYSTENCJA W 20℃ | ciekła |
---|---|
OPAKOWANIE | butelka 5 l |
PALETYZACJA | 800 l (160 x 5 l) |
ŹRÓDŁO SUROWCA | rzepak, palma |
OKRES PRZYDATNOŚCI | 10 miesięcy |
SAFA/MUFA/PUFA | 18%/60%/21% |
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS | <1% |