TOP Q olej rzepakowy

Powrót

Pozyskiwany z pochodzących od sprawdzonych dostawców i selekcjonowanych nasion olej rzepakowy znajduje szerokie zastosowanie w branży cukierniczej i piekarskiej, jak również gastronomii do smażenia, jako podstawa sosów, majonezu i składnik sałatek.

TOP Q olej rzepakowy charakteryzuje się wysoką zawartością jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i antyoksydantów. Prezentuje w ten sposób wysokie wartości żywieniowe.

Charakterystyka:

  • Uniwersalne zastosowanie: pieczenie, cukiernictwo, dania na gorąco i na zimno
  • Zawartość kwasów omega-3 i omega-6
  • Doskonale wydobywa smak potraw i wypieków

Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.

OPAKOWANIE PALETA EURO OKRES PRZYDATNOŚCI OPTYMALNA TEMP. OBRÓBKI ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
5 l 800l (160 x 5l) 12 miesięcy 20 – 22℃ 100%
10 l 720 l (72 butelki) 12 miesięcy 20 – 22℃ 100%
1000 l 1000 l (paletopojemnik) 6 miesięcy 20 – 22℃ 100%