Pozyskiwany z pochodzących od sprawdzonych dostawców i selekcjonowanych nasion olej rzepakowy znajduje szerokie zastosowanie w branży cukierniczej i piekarskiej, jak również gastronomii do smażenia, jako podstawa sosów, majonezu i składnik sałatek.
TOP Q olej rzepakowy charakteryzuje się wysoką zawartością jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i antyoksydantów. Prezentuje w ten sposób wysokie wartości żywieniowe.
Charakterystyka:
- Uniwersalne zastosowanie: pieczenie, cukiernictwo, dania na gorąco i na zimno
- Zawartość kwasów omega-3 i omega-6
- Doskonale wydobywa smak potraw i wypieków
Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
OPAKOWANIE | PALETA EURO | OKRES PRZYDATNOŚCI | OPTYMALNA TEMP. OBRÓBKI | ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU |
---|---|---|---|---|
5 l | 800l (160 x 5l) | 12 miesięcy | 20 – 22℃ | 100% |
10 l | 720 l (72 butelki) | 12 miesięcy | 20 – 22℃ | 100% |
1000 l | 1000 l (paletopojemnik) | 6 miesięcy | 20 – 22℃ | 100% |