Maestro Sol frytura płynna

Powrót

Przeznaczona do głębokiego smażenia Maestro Sol Frytura płynna to rozwiązanie dedykowane najbardziej wymagającym profesjonalistom. Produkt powstaje wyłącznie z najlepszej jakości olejów roślinnych. Nie zawiera tłuszczów uwodornionych, alergenów, składników GMO, izomerów trans, ani konserwantów. Dostarcza nienasycone kwasy tłuszczowe w odpowiednich proporcjach.

Dzięki całkowicie neutralnemu smakowi świetnie wydobywa z potraw wszystkie ich walory. Płynna forma frytury znacznie przyspiesza proces przygotowywania potraw. Jednocześnie jest ona wydajna i przy odpowiednim smażeniu odporna na niekorzystne zmiany zachodzące w większości tłuszczów pod wpływem temperatury. Produkt jest polecany do głębokiego smażenia dań rybnych, mięsnych owoców morza, frytek, jak również panierowanych warzyw.

Charakterystyka:

  • Wszechstronne zastosowanie
  • Brak konserwantów, alergenów, izomerów trans i GMO
  • Neutralny smak i zapach
  • Najwyższej jakości tłuszcze roślinne
  • Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych w odpowiednich proporcjach
  • Wysoka wydajność i długie utrzymanie właściwości podczas smażenia
  • Wysoki punkt dymienia – powyżej 235℃
  • Wygodna płynna forma

Przestrzeganie zasad prawidłowego smażenia gwarantuje wydłużenie procesu bez utraty jakości, zapewniając wysoką efektywność kosztową. Poznaj zasady prawidłowego smazenia: www.przyjaznesmazenie.pl

KONSYSTENCJA W 20℃ ciekła
OPAKOWANIE wiadro 10 l, bag in box 10 l
PALETYZACJA 550 l(55 wiader), 720 l (72 bag in box)
ŹRÓDŁO SUROWCA rzepak
OKRES PRZYDATNOŚCI 12 miesięcy
SAFA/MUFA/PUFA 16%/72%/12%
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS <1%