Przeznaczona do głębokiego smażenia Maestro Sol Frytura płynna to rozwiązanie dedykowane najbardziej wymagającym profesjonalistom. Produkt powstaje wyłącznie z najlepszej jakości olejów roślinnych. Nie zawiera tłuszczów uwodornionych, alergenów, składników GMO, izomerów trans, ani konserwantów. Dostarcza nienasycone kwasy tłuszczowe w odpowiednich proporcjach.
Dzięki całkowicie neutralnemu smakowi świetnie wydobywa z potraw wszystkie ich walory. Płynna forma frytury znacznie przyspiesza proces przygotowywania potraw. Jednocześnie jest ona wydajna i przy odpowiednim smażeniu odporna na niekorzystne zmiany zachodzące w większości tłuszczów pod wpływem temperatury. Produkt jest polecany do głębokiego smażenia dań rybnych, mięsnych owoców morza, frytek, jak również panierowanych warzyw.
Charakterystyka:
- Wszechstronne zastosowanie
- Brak konserwantów, alergenów, izomerów trans i GMO
- Neutralny smak i zapach
- Najwyższej jakości tłuszcze roślinne
- Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych w odpowiednich proporcjach
- Wysoka wydajność i długie utrzymanie właściwości podczas smażenia
- Wysoki punkt dymienia – powyżej 235℃
- Wygodna płynna forma
Przestrzeganie zasad prawidłowego smażenia gwarantuje wydłużenie procesu bez utraty jakości, zapewniając wysoką efektywność kosztową. Poznaj zasady prawidłowego smazenia: www.przyjaznesmazenie.pl
KONSYSTENCJA W 20℃ | ciekła |
---|---|
OPAKOWANIE | wiadro 10 l, bag in box 10 l |
PALETYZACJA | 550 l(55 wiader), 720 l (72 bag in box) |
ŹRÓDŁO SUROWCA | rzepak |
OKRES PRZYDATNOŚCI | 12 miesięcy |
SAFA/MUFA/PUFA | 16%/72%/12% |
ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS | <1% |