TOP Q olej rzepakowy

Powrót

Rafinowany olej rzepakowy uzyskiwany ze starannie wyselekcjonowanych nasion. Do uniwersalnego zastosowania w gastronomii, cukiernictwie i piekarnictwie. Rekomendowany do dań i dodatków przygotowywanych na ciepło i na zimno, takich jak: sałatki, sosy, marynaty, wypieki, potrawy gotowane oraz dania smażone.

Charakterystyka:

  • doskonały do zastosowań na gorąco, wysoka zawartość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i antyoksydantów zapewnia wysoką stabilność,
  • idealnie wydobywa naturalny aromat potraw dzięki neutralnemu smakowi i zapachowi, może być również stosowany do wyrobów cukierniczych,
  • znajduje zastosowanie jako składnik sosów, majonezów i sałatek, dobrze łączy się z przyprawami,
  • wysokie wartości żywieniowe dzięki optymalnej kompozycji kwasów tluszczowych omega-6 i omega-3.

Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.

OPAKOWANIE PALETA EURO OKRES PRZYDATNOŚCI OPTYMALNA TEMP. OBRÓBKI ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
5 l 800l (160 x 5l) 12 miesięcy 20 – 22℃ 100%
10 l 720 l (72 butelki) 12 miesięcy 20 – 22℃ 100%
1000 l 1000 l (paletopojemnik) 6 miesięcy 20 – 22℃ 100%